03 januari 2011


Betapred och Änglagård

Hade en liten kille som sov hela natten! Skönt, fast jag hade ju inte oavbruten sömn för det! Jag har fått lyfta upp och fixa till mitt lilla hjärtas sovställning så han inte ligger platt fall! Klockan hann iallafall bli 09 innan vi vaknade, skönt! Fast jag hade ju i och för sig vart upp kl 06.30 och ringt jobbet för att meddela att jag skulle vara hemma för vård av barn (VAB)! Men tror ni att jag kom ihåg att ringa Jonathans förskola och meddela att han var sjuk! Nä, det glömde jag naturligtvis. Kom på det kl 11. Så jag ringde då och bad om ursäkt för min glömska!

Lilla hjärtat började hostade något fruktansvärt strax efter att vi stigit upp. Så det var bara att börja dagen med en inhalation av ventolin i nebulisatorn! Efter det fick det bli välling. Min lilla trollunge! Dessväre hjälpte väl ventolinet föga. Så jag bad R ringa barnmottagningen i uddevalla och rådfråga läkaren där om han tyckte att det var ok att vi gav betapred (kortison). Det tyckte han att vi kunde ge! (Vi fick betapredtabletter när vi var på L huset med J i lördags. Vi var där för vi ville att någon skulle lyssna på lungorna. Men just då, när vi var där, så lät det bra. Men läkaren förstod ju att det kom och gick. Så vi fick med tabletterna hem så vi hade att ge om vetolinet inte fungerade fullt ut). Jag ville trots lördagens läkarutlåtandet att ordinationen skulle komma från en barnläkare, därför bad jag R ringa BUM i uddevalla! Hade sån tur att det var den läkaren som vi har till J för den periodiska febern. Kändes tryggt, med tanke på att han är specialist!

Var iallafall inte det lättaste att få i Jonathan denna avskyvärda trollblandning (det smakar apa med kortisontabletter som löses i vatten). Men skam den som ger sig! Under dagen har han vart fortsatt andningspåverkad så man har nästan fått tvinga honom till stillasittande aktiviteter imellanåt! Alla mediciner gör att han blir hyperaktiv, plus att när han känner att det är jobbigt att andas så blir han ännu mer aktiv för att slippa sitta still och känna efter! Inte lätt att vara liten!

Kl 18.00 kom Jonathans mormor och morfar hit och var barnvakt (R var också hemma, men han har jour så han kan behöva åka ut och köra när som helst).Den lilla mamman var på bio. Jag var och såg Änglagård, tredje gången gillt! Tyckte att den var riktigt bra!:)



2 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars er som är sjuka så mycket. Inga lätta förkylningar är det heller... Jag tycker jag är sjuk så mycket men det kan då inte mätas med er. Hoppas J mår bättre snart!

Veronica - mamma till tre prinsar sa...

Hopopas ni snart är bättre!
Misstänkte att Jonte var hemma och sjuk i måndags.. sa de då jag kom till jobbet vid 9.
Men sen så ringde du ju ... =)